Τυφώνας Άιντα: Η χείρα βοηθείας της Carnival Cruise Line

Τυφώνας Άιντα: Η χείρα βοηθείας της Carnival Cruise Line

71
Τυφώνας Άιντα: Η χείρα βοηθείας της Carnival Cruise Line

Η πόλη της Νέας Ορλεάνης στην πολιτεία της Λουιζιάνα ήρθε αντιμέτωπη με τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα τα οποία προκάλεσε ο τυφώνας Άιντα. Εκτός από τις μεγάλες υλικές ζημιές στα διυλιστήρια της πολιτείας, υπάρχει εκτενές πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση. Τα προαναφερθέντα αποτελούν μερικά μόνο από τα προβλήματα που προέκυψαν, καθώς δεκάδες σπίτια υπέστησαν σημαντικές υλικές ζημιές, με χιλιάδες ανθρώπους να λαμβάνουν εντολή εκκένωσης της περιοχής διαμονής τους.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανάγκη στέγασης των εκατοντάδων ανθρώπων που μετέβησαν στην περιοχή, μετά το πέρασμα του Άιντα, ώστε να συμμετάσχουν στις εργασίες αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών, ο Federal Emergency Management Agency (FEMA) και η πόλη της Νέας Ορλεάνης προέβησαν σε συμφωνία με την Carnival Cruise Line. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το κρουαζιερόπλοιο «Carnival Glory» μετέβη στην περιοχή, προκειμένου να προσφέρει στέγη σε περίπου 2.600 ανθρώπους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ιατρικό προσωπικό, όπως και μέλη ομάδων άμεσης επέμβασης, αλλά και εργάτες που συμμετέχουν στις προσπάθειες άμεσης αποκατάστασης των υποδομών της πόλης.

Τέλος, η Carnival ανέστειλε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του «Carnival Glory», το οποίο θα αναχωρούσε στις 12 Σεπτεμβρίου από τον λιμένα της Νέας Ορλεάνης. Η νέα ημερομηνία αναχώρησης ορίστηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Φωτό: Andy Newsman/ AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.