Ένας ακόμη υποψήφιος στο «παιχνίδι του διαστημικού στέμματος»

Ένας ακόμη υποψήφιος στο «παιχνίδι του διαστημικού στέμματος»

158
Ένας ακόμη υποψήφιος στο «παιχνίδι του διαστημικού στέμματος»

Σκοπεύοντας να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες διαστημικές τεχνολογίες, η εταιρεία Porsche SE επενδύει στην Isar Aerospace, μια γερμανική startup πυραύλων με έδρα στο Μόναχο.

Η Isar Aerospace είναι μία από τις ευρωπαϊκές εταιρείες που επιθυμούν να ανταγωνιστούν τις Space X (Elon Musk) και Blue Origin (Jeff Bezos) στον αγώνα για διαστημική υπεροχή, όσον αφορά την εκτόξευση οικονομικά αποδοτικών δορυφόρων, χαμηλής τροχιάς.

Όμως, η Porsche δεν είναι η μόνη εταιρεία που ενδιαφέρεται για το μέλλον της γερμανικής startup. Ειδικότερα, η Porsche SE μαζί με την HV Capital και τον τραπεζικό όμιλο Lombard Odie επένδυσαν $75 εκατ. Ως αποτέλεσμα, η δεύτερη φάση χρηματοδότησης για την Isar Aerospace έφτασε τα $165 εκατ.

Παράλληλα, η Isar Aerospace φέρνει νέα πνοή στον κλάδο της διαστημικής παρατήρησης, καθώς τον Μάιο εξασφάλισε συμβόλαιο και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, ο οποίος ανέκαθεν προτιμούσε τη γαλλική εταιρεία Arianespace. Πάντως, η Isar Aerospace δεν έχει στείλει ακόμη δορυφόρο στο διάστημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Isar, Daniel Metzler, ανέφερε πως η Porsche SE κατανοεί τον αντίκτυπο της διαστημικής τεχνολογίας σε παραδοσιακές βιομηχανίες ‒ για παράδειγμα, στην αυτοκινητοβιομηχανία, μέσω των πληροφοριών που μπορεί να προμηθευτεί ένας οδηγός, τις οποίες παρέχουν οι δορυφόροι.

Τέλος, το διάστημα προσελκύει ολοένα και περισσότερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει το κατά πόσο θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι συμμετέχοντες του διαστημικού αγώνα δρόμου, τον οποίο ξεκινήσαν οι κροίσοι Jeff Bezos και Elon Musk.

Φωτό: Isar Aerospace

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.