Νέα πλωτή πλατφόρμα κατανάλωσης LNG και υδρογόνου

Νέα πλωτή πλατφόρμα κατανάλωσης LNG και υδρογόνου

134
Νέα πλωτή πλατφόρμα κατανάλωσης LNG και υδρογόνου

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä πρόκειται να εξοπλίσει με ηλεκτρομηχανές που θα καταναλώνουν καύσιμο LNG και υδρογόνο τη νέα πλωτή πλατφόρμα «Floating Living Lab» (FLL) της Keppel Offshore & Marine’s (Keppel O&M), την πρώτη στο είδος της πλωτή εγκατάσταση πραγματοποίησης δοκιμών στη Σιγκαπούρη.

Το «Floating Living Lab» περιλαμβάνει μια φορτηγίδα, η οποία διαθέτει εγκαταστάσεις για τον ανεφοδιασμό λιμενικών σκαφών και μικρών πλοίων με καύσιμο LNG. Παράλληλα, θα διαθέτει ένα σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της Keppel O&M, με την πλεονάζουσα ηλεκτρική ενέργεια να εξάγεται στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρισμού ή να αποθηκεύεται στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας του FLL.

Το σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα χρησιμοποιεί δύο κινητήρες Wärtsilä 34SG, συνδυαστικής ισχύος 11,6 MW, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG. Οι εν λόγω κινητήρες θα μπορούν επίσης να καταναλώνουν φυσικό αέριο μαζί με υδρογόνο σε περιεκτικότητα έως και 3%, ενώ με τις κατάλληλες τροποποιήσεις θα μπορούν να καταναλώνουν αέριο με περιεκτικότητα σε υδρογόνο έως και 25%. Η παράδοση των κινητήρων είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του 2021, ενώ το σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό στις αρχές του 2022.

Φωτό: www.wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.