Καινοτόμο σύστημα δεξαμενών καυσίμου LNG για δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία

Καινοτόμο σύστημα δεξαμενών καυσίμου LNG για δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία

249
Καινοτόμο σύστημα δεξαμενών καυσίμου LNG για δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία

Η αγγλική εταιρεία επισκευών και μετασκευών πλοίων Newport Shipping έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο σύστημα δεξαμενών καυσίμου LNG για δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία, με στόχο την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης του ναυτιλιακού κλάδου και τη συμμόρφωση με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που αφορούν τη μείωση των εκπομπών των πλοίων.

Ο νηογνώμονας DNV εξέδωσε Έγκριση επί της Αρχής (AIP) για το εν λόγω σύστημα, επιβεβαιώνοντας την τεχνική του σκοπιμότητα για τις κατηγορίες VLCC και Capesize πλοίων και ανοίγοντας έτσι τον δρόμο ώστε η Newport Shipping να προχωρήσει στην υλοποίηση του εν λόγω σχεδιασμού.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη Newport Shipping, καθιστώντας την ηγέτιδα στον ταχέως αναδυόμενο κλάδο που αφορά τις μετασκευές πλοίων ώστε να καταναλώνουν καύσιμο LNG, παρόλο που μέχρι σήμερα έχουν γίνει ελάχιστες μετασκευές τέτοιου τύπου σε όλο τον κόσμο.

Ο Lianghui Xia, διευθύνων σύμβουλος της Newport Shipping, ανέφερε σχετικά: «Το LNG αποτελεί ένα από τα καθαρότερα μεταβατικά καύσιμα που διατίθενται σήμερα παγκοσμίως και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ελάχιστες τροποποιήσεις πάνω στα πλοία. Μόνο από τη χρήση του LNG ως καυσίμου και χωρίς την εγκατάσταση επιπλέον εξοπλισμού, οι εκπομπές CO2 των πλοίων μπορούν να μειωθούν έως και κατά 20-30%».

Φωτό: www.newportshipping.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.