Ο BV προετοιμάζεται για τη μελλοντική χρήση της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου

Ο BV προετοιμάζεται για τη μελλοντική χρήση της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου

111
Ο BV προετοιμάζεται για τη μελλοντική χρήση της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου

Ο νηογνώμονας Bureau Veritas (BV) εξέδωσε πρόσφατα το notation Ammonia-Prepared και ανέπτυξε ένα νέο Rule Note για τη χρήση της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου, προκειμένου να υποστηρίξει τους πλοιοκτήτες, τους σχεδιαστές συστημάτων, τα ναυπηγεία και τους ναυλωτές στην προσπάθειά τους για την καθιέρωση εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων και τη διαμόρφωση ενός μέλλοντος μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Το notation Ammonia-Prepared πιστοποιεί ότι ένα νεότευκτο πλοίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί έτσι ώστε να μπορεί μελλοντικά να χρησιμοποιήσει αμμωνία ως καύσιμο και επικεντρώνεται στους χώρους και στα δομικά στοιχεία του πλοίου που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση των δεξαμενών αμμωνίας και του σχετικού εξοπλισμού διαχείρισής της. Επιπλέον, καλύπτει τις απαιτήσεις που αφορούν τη μετατροπή των κινητήρων και των ατμολεβήτων των πλοίων, έτσι ώστε, αντί για πετρέλαιο, LNG ή άλλο καύσιμο, να καταναλώνουν αμμωνία.

Το εν λόγω notation αναπτύχθηκε σε συνεργασία με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων πλοιοκτητών, κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού και ναυπηγείων.

Το Ammonia-Prepared αποτελεί προοίμιο ενός ολοκληρωμένου Rule Note σχετικά με τη χρήση της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου, το οποίο θα αφορά πρωτίστως τα θέματα ασφάλειας που συνδέονται με τη διαχείριση της αμμωνίας στις δεξαμενές αποθήκευσης, στα συστήματα σωληνώσεων αλλά και κατά τη διάρκεια των ανεφοδιασμών.

Φωτό: group.bureauveritas.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.