Τα πάνω κάτω στην πετρελαιοβιομηχανία της Νότιας Αφρικής

Τα πάνω κάτω στην πετρελαιοβιομηχανία της Νότιας Αφρικής

151
Τα πάνω κάτω στην πετρελαιοβιομηχανία της Νότιας Αφρικής

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η πετρελαιοβιομηχανία της Νότιας Αφρικής, καθώς, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία στον κλάδο της ενέργειας Citac αλλά και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, πολλά διυλιστήρια εκτιμάται ότι θα επαναενεργοποιηθούν το 2022.

Η Citac αναφέρει ότι διυλιστήρια της Glencore Plc και της Petroliam Nasional Bhd, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 43% της διυλιστικής δυναμικότητας της Νότιας Αφρικής, δεν αναμένεται εντός του 2021 να εισέλθουν στην παραγωγή πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα, διυλιστήριο της Astron Energy Ltd., θυγατρικής της Glencore, δεν έχει επανεκκινήσει τη λειτουργία του από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ξέσπασε σε αυτό πυρκαγιά, με αποτέλεσμα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Το εν λόγω διυλιστήριο βρίσκεται στο Cape Town και έχει παραγωγική ικανότητας 100.000 βαρελιών πετρελαίου/ημέρα. Παράλληλα διυλιστήριο της Engen Holdings Ltd. (θυγατρική της Petronas) στο Durban επίσης έχει σταματήσει την παραγωγή του μετά από πυρκαγιά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ως εκ τούτου, η Νότια Αφρική μοιραία θα βασιστεί στις εισαγωγές πετρελαιοειδών, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος παραγωγική ικανότητα 500.000 βαρελιών/ημέρα να χαθεί. Οι πυρκαγιές σε εγκαταστάσεις της Astron Energy και της Engen Holdings ήρθαν να προσθέσουν επιπλέον πιέσεις σε μια βιομηχανία που ήδη πληττόταν από την πανδημία. Το διυλιστήριο της Engen, μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, θα επανέλθει το 2023 και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως τερματικός αποθήκευσης καυσίμων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.