Equinor: Διεύρυνση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στη Ρωσία

Equinor: Διεύρυνση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στη Ρωσία

96
Equinor: Διεύρυνση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στη Ρωσία

Η Equinor ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τη Rosneft, με την οποία αυξάνει τη χερσαία παρουσία της στη Ρωσία. Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Equinor απέκτησε 49% συμμετοχή στην εταιρεία LLC KrasGeoNaC (KGN), η οποία κατέχει δώδεκα συμβατικές άδειες εξερεύνησης και παραγωγής στην Ανατολική Σιβηρία. Το τίμημα κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής είναι περίπου 550 εκατ. δολάρια.

Μία από αυτές τις δώδεκα άδειες είναι και αυτή με την ονομασία North Danilovsky, με την οποία ξεκίνησε την παραγωγή τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με υπολογισμούς η παραγωγή μέσω της North Danilovsky αναμένεται να φτάσει τα 40.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως έως το 2024, με περαιτέρω σχέδια για αύξηση σε 70.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Η συμφωνία του 2018 μεταξύ της Equinor και της Rosneft ορίζει ότι οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στον τομέα της υγείας, της ασφάλειας και της αειφορίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.