Ανάπτυξη φιλόδοξων εγχειρημάτων παραγωγής πετρελαίου και αερίου

Ανάπτυξη φιλόδοξων εγχειρημάτων παραγωγής πετρελαίου και αερίου

114
Ανάπτυξη φιλόδοξων εγχειρημάτων παραγωγής πετρελαίου και αερίου

Η εταιρεία κατασκευής και διαχείρισης πλωτών μονάδων παραγωγής  MODEC ανακοίνωσε την παραγγελία κατασκευής έξι μονάδων συμπιεστών (compression trains), την οποία θα αναλάβει η εταιρεία MAN Energy Solutions. Τα συγκεκριμένα συστήματα θα εγκατασταθούν σε πλωτή υποδομή παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης υποθαλάσσιων πόρων (FPSO), η οποία θα μεταφερθεί στο πετρελαϊκό πεδίο του Sangomar, 100 χλμ. νότια του Ντακάρ, πρωτεύουσας της Σενεγάλης.

Σε συνδυασμό με τις ήδη εγκατεστημένες υποδομές στο πεδίο Sangomar και τις υποδομές στο, κοντινό σε αυτό, πετρελαϊκό πεδίο στο Rufisque, πρόκειται για ένα από τα εγχειρήματα με τη μεγαλύτερη δυναμικότητα παραγωγής πετρελαίου και αερίου της τελευταίας δεκαετίας. Από τους συνολικά έξι συμπιεστές, θα υπάρχει ένας χαμηλής πίεσης (LP), τρεις μέτριας πίεσης (MP) καθώς και δύο υψηλής πίεσης (HP). Οι συμπιεστές θα κατασκευαστούν στη Ζυρίχη και θα εξοπλιστούν με ηλεκτρικούς κινητήρες σταθερής ταχύτητας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μόλις τεθούν σε λειτουργία, επί της υποδομής FPSO, θα ενισχύσουν τη διαδικασία διατήρησης της πίεσης εντός του πεδίου Sangomar, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ποσότητα και την απόδοση εξόρυξης και παραγωγής υδρογονανθράκων. Η τυπική δυναμικότητα της συγκεκριμένης υποδομής θα ανέρχεται στα 100.000 βαρέλια πετρελαίου και 130 εκατ. (cubic ft.) φυσικού αερίου ανά ημέρα.

Η παράδοση των μονάδων συμπίεσης αναμένεται κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021, ενώ η έναρξη παραγωγής της υποδομής FPSO, στην οποία θα εγκατασταθούν, το 2023.

Φωτό: www.sofec.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.