Oι ναυτιλιακές προσωπικότητες της Χρονιάς

Oι ναυτιλιακές προσωπικότητες της Χρονιάς

4856
Oι ναυτιλιακές προσωπικότητες της Χρονιάς

Μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής ναυτιλίας συμμετείχαν στην πρώτη διαδικτυακή έκδοση των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων της Lloyd’s, που μεταδόθηκαν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν 18 βραβεία σε κατηγορίες επιτευγμάτων που παρουσιάστηκαν με πλήρη σεβασμό στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και δημόσιας υγείας.

Για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, μια γυναίκα κέρδισε το Βραβείο Ελληνικής Ναυτιλιακής Προσωπικότητας της Χρονιάς. Η επιτροπή των κριτών, η οποία εξέτασε περισσότερες από 200 υποψηφιότητες για τα 18 βραβεία, επέλεξε την Άννα Αγγελικούση των Alpha Bulkers, Alpha Gas και Pantheon Tankers, καθιστώντας την πρώτη γυναίκα νικήτρια στην κατηγορία από όταν η Αθηνά Μαρτίνου απέσπασε το βραβείο το εναρκτήριο έτος απονομής τους, το 2004. Το βραβείο παρέλαβαν οι υιοί της Φραγκίσκος και Αντώνης Κανελλάκης.

18. Greek Shipping Personality

Την ίδια στιγμή, ο σπουδαίος Ναυτέλληνας Θανάσης Μαρτίνος, επιλέχθηκε ως ο νικητής του φετινού Βραβείου Επιτεύγματος Ζωής των Lloyd’s List/Propeller Club. Ο ιδρυτής  της Eastern Mediterranean Maritime και σημερινός διοικητής του Αγίου Όρους έχει συνεισφέρει από τη δεκαετία του 1970 τα μέγιστα στην ελληνική ναυτιλία και στην ελληνική κοινωνία.

Άλλες κορυφαίες προσωπικότητες που αναγνωρίστηκαν ήταν η Σουζάνα Λασκαρίδη, ιδρύτρια της Real Time Graduates και της Blue Cycle, που κέρδισε το Βραβείο Επόμενης Γενιάς για προσωπικότητες κάτω των 40 ετών. Η κ. Λασκαρίδη έχει εισάγει καινοτόμες πρωτοβουλίες στο ναυτιλιακό επιχειρείν αλλά και σε pro bono δράσεις για τους νέες και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, με την πολυετή προσφορά του στα ακτοπλοϊκά δρώμενα της χώρας Μιχάλης Σακέλλης, ανακηρύχθηκε Newsmaker της Χρονιάς, σε μια δύσκολη χρονιά για την ακτοπλοΐα.

Δείτε επίσης:

Οι ναυτιλιακές εταιρείες που διακρίθηκαν

Tα τεχνολογικά βραβεία της Χρονιάς

Βραβείο «Πλοίο της Χρονιάς»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.