Lloyd’s List: Tα τεχνολογικά βραβεία της Χρονιάς 

Lloyd’s List: Tα τεχνολογικά βραβεία της Χρονιάς 

739
Lloyd’s List: Tα τεχνολογικά βραβεία της Χρονιάς 

Ανάμεσα στα 18 βραβεία που απένειμε η κριτική επιτροπή την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο των ετήσιων Lloyd’s List Greek Shipping Awards, ξεχώρισαν πέντε βραβεία που αφορούν τη προώθηση τεχνολογικών επιτευγμάτων και της βιωσιμότητας στη ναυτιλία.

Οι νικητές ήταν:

Typhoon Project – Βραβείο Βιωσιμότητας

Το εγχείρημα περιλαμβάνει την δρομολόγηση ενός πλοίου νορβηγικής ναυπήγησης, μήκους 72 μ., προς διαδικασίες καθαρισμού λυμάτων από παράκτιες και υποθαλάσσιες περιοχές των Κυκλάδων, της Κρήτης και του Σαρωνικού Κόλπου. Στο πλαίσιο του εγχειρήματος για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών χρησιμοποιούνται πέντε μικρότερα ταχύπλοα σκάφη. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Psyctotherm – Βραβείο Τεχνικών Επιτευγμάτων

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1969 και εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και κατασκευή συστημάτων ψύξης / θέρμανσης σε τομείς θαλασσίων, βιομηχανικών και εμπορικών εφαρμογών. Κατασκευάζει συστήματα Marine HVAC και αναλαμβάνει την παραγωγή, την εγκατάσταση, την επισκευή και την εμπορία εναλλακτών θερμότητας. Η εταιρεία διαθέτει επίσης τμήμα R&D από το 2013, το οποίο επιτρέπει την περαιτέρω επένδυση στην καινοτομία και την παροχή νέων και αναβαθμισμένων προϊόντων.

Metis cyberspace technology SA – Βραβείο Big Data

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 και εξειδικεύεται στη παροχή ψηφιακών λύσεων σε ναυτιλιακές εταιρείες. Προσφέρει σύστημα συλλογής δεδομένων καθώς και ψηφιακή πλατφόρμα η οποία τα συγκεντρώνει, τα αξιολογεί και τα αναλύει. Στα προϊόντα που προσφέρει αξιοποιούνται προηγμένες τεχνολογίες AI και Machine Learning.

VENLYS Maritime Specialization Services – Βραβείο για την Ασφάλεια της Ναυτιλίας

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 και εξειδικεύεται στην ανάλυση του ανθρώπινου παράγοντα στην ναυτιλία. Διερευνά ζητήματα ανθρώπινης ασφάλειας και resilience. Επίσης προσφέρει αξιολογήσεις της ανθρώπινης απόδοσης και σειρές εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχετικά θέματα.

ONEX Shipyards – Βραβείο Piraeus International Center

Το βραβείο Piraeus International Center απονεμήθηκε στην ONEX Shipyards για τη συμβολή της στην αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας. Το βραβείο δίνεται για πρώτη φορά σε ναυπηγικό όμιλο.

Μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής ναυτιλίας συμμετείχαν στην πρώτη διαδικτυακή έκδοση των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων της Lloyd’s, που μεταδόθηκαν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν 18 βραβεία σε κατηγορίες επιτευγμάτων που παρουσιάστηκαν με πλήρη σεβασμό στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και δημόσιας υγείας.

Δείτε επίσης:

Lloyd’s List: oι ναυτιλιακές εταιρείες που διακρίθηκαν 

Oι ναυτιλιακές προσωπικότητες της Χρονιάς

Βραβείο «Πλοίο της Χρονιάς»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.