CMA CGM: Ώθηση από τον κλάδο των containers

CMA CGM: Ώθηση από τον κλάδο των containers

117
CMA CGM: Ώθηση από τον κλάδο των containers

Ισχυρή στήριξη στην οικονομική πορεία της CMA CGM το γ΄ τρίμηνο παρείχε ο κλάδος των κοντέινερ. Η κρίση του Covid-19 επιβεβαίωσε τη σημασία της στρατηγικής του ομίλου όσον αφορά τη συμπληρωματικότητα μεταξύ των λύσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας και των θαλάσσιων μεταφορών.

Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν περισσότερο από 6% κατά το γ΄ τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το γ΄ τρίμηνο του 2019, φτάνοντας τα 8,1 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDΑ) βελτιώθηκαν σημαντικά, αγγίζοντας τα 1,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ, με αύξηση 68% σε σύγκριση με το γ΄ τρίμηνο του 2019. Το περιθώριο EBITDA συνέχισε να αυξάνεται, φτάνοντας το 21,0% (έναντι 13,3% κατά το γ΄ τρίμηνο του 2019). Τα συνολικά κέρδη ανήλθαν σε 567 εκατ. USD, σε σύγκριση με τα 45 εκατ. USD το γ΄ τρίμηνο του 2019 και τα 136 εκατ. USD κατά το β΄ τρίμηνο του 2020. Η ρευστότητα του ομίλου ανήλθε σε 2,8 δισ. δολάρια ΗΠΑ στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας σημείωσαν σημαντική ανάκαμψη, ως απόρροια της αυξημένης ζήτησης για τη μεταφορά εμπορευμάτων, μετά την κρίση που προκλήθηκε από τον Covid-19 κατά το α΄ εξάμηνο του έτους.

Η αύξηση των μεταφερόμενων όγκων οφείλεται, κατά την εταιρεία, στους εξής παράγοντες:

· Στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας μετά τη χαλάρωση των διαφόρων μέτρων lockdown.

· Στην ισχυρή δυναμική όσον αφορά την κατανάλωση αγαθών εις βάρος των δραστηριοτήτων παροχής υπηρεσιών.

· Στην ισχυρή ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

· Στη συνήθη εποχιακή διακύμανση της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τις περιόδους κατανάλωσης αιχμής του Σεπτεμβρίου και των Χριστουγέννων στις δυτικές χώρες.

Ο Rodolphe Saadé, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CMA CGM Group, σχολίασε: «Σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον αγοράς για τον κλάδο μας, ο όμιλος κατέγραψε πολύ ισχυρές οικονομικές και λειτουργικές επιδόσεις. Η ναυτιλιακή μας δραστηριότητα σημείωσε σημαντική αύξηση των μεταφερόμενων όγκων σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2020 και το σχέδιο μετασχηματισμού αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Αυτή η κρίση απέδειξε επίσης τη σταθερότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου και έδειξε τη συνάφεια της στρατηγικής μας. Σε ένα πλαίσιο έντονης ζήτησης για τους επόμενους μήνες, θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με ευελιξία στις ανάγκες των πελατών μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.