Intercargo εναντίον ναυλωτών που «κωφεύουν» στις αλλαγές πληρωμάτων 

    863
    Intercargo εναντίον ναυλωτών που «κωφεύουν» στις αλλαγές πληρωμάτων 

    Tην αντίδρασή της για το γεγονός ότι μερίδα ναυλωτών στέκεται ουσιαστικά εμπόδιο στην ομαλή διεξαγωγή αλλαγών πληρωμάτων παρά το γεγονός ότι οι πλοιοκτήτες αναλαμβάνουν τα σχετιζόμενα κόστη, εξέφρασε νωρίτερα επίσημα η Intercargo.

    «Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ναυλωτές αγνοούν σχετικές ρήτρες στα ναυλοσύμφωνα. Στην πραγματικότητα σε bulk carriers που πραγματοποιούνται αλλαγές πληρωμάτων στη Νοτιοανατολική Ασία διαπιστώνεται ‘’τοξική’ μεταχείριση από ναυλωτές για τις 14 ημέρες που ακολουθούν τις αλλαγές πληρωμάτων», σημειώνεται χαρακτηριστικά και με καυστικό ύφος στην ανακοίνωση της Intercargo.

    Παράλληλα η Intercargo στην ανακοίνωσή της καταδικάζει τις πρακτικές κάποιων ναυλωτών στην αγορά των bulk carriers για την άρνησή τους για αλλαγές πληρωμάτων κατά τη διάρκεια της ναύλωσης του πλοίου. Κατά την Intercargo οι πρακτικές αυτές υπονομεύουν τις προσπάθειες της βιομηχανίας να παράσχουν τα κατάλληλα εχέγγυα στους ναυτικούς για ξεκούραση και εν τέλει για την ασφάλεια του πλοίου.

    Την ίδια ώρα η Intercargo επισημαίνει ότι τα bulk carriers προσεγγίζουν πολλά περισσότερα λιμάνια απ’ ότι άλλοι τύποι πλοίων και συνεπώς η κόπωση των ναυτικών στα συγκεκριμένα πλοία είναι ιδιαίτερα αυξημένη από τη στιγμή που δεν επιτρέπονται αλλαγές πληρωμάτων.

    «Τα πληρώματα θα πρέπει να ξεκουράζονται επαρκώς για να εκτελούν τα καθήκοντά τους εν πλω σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις οδηγίες των ναυλωτών», καταλήγει η ανακοίνωση της Intercargo.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.