Νηολόγια και νέα πραγματικότητα για τις επιθεωρήσεις

Νηολόγια και νέα πραγματικότητα για τις επιθεωρήσεις

219
Νηολόγια και νέα πραγματικότητα για τις επιθεωρήσεις

Την εξαιρετική του απόδοση στις επιθεωρήσεις Port State Control (PSC) το 2019 θέλει να διατηρήσει το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ, ουσιαστικά «χτίζοντας» πάνω στα πρόσφατα διδάγματα της πανδημίας.

Το νηολόγιο κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις της ιστορίας του στο Paris MoU, ενώ λειτουργώντας υπό το θεσμό της Αμερικανικής Ακτοφυλακής «Qualship 21», διατηρήθηκε μεταξύ των πιο αποδοτικών νηολογίων του Tokyo MoU και βελτίωσε τις επιδόσεις της στις επιθεωρήσεις του Australian Maritime Safety Administration (AMSA).
O Senior Vice President του τμήματος Fleet Operations της International Registries, Inc., Brian Poskaitis, δήλωσε: «Τα περιοριστικά μέτρα κατά του Covid-19 έχουν καταστήσει δύσκολες τις επιθεωρήσεις πάνω στα πλοία και αυτή η χρονιά θα είναι πολύ διαφορετική τόσο για τα κράτη σημαίας όσο και για τα κράτη λιμένα».

Δεδομένων των δυσκολιών πραγματοποίησης επιθεωρήσεων λόγω της πανδημίας, η εταιρεία διαχείρισης του νηολογίου προέβη σε νέες μεθόδους, οι οποίες εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ποιότητα και ασφάλεια κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων. Ως εκ τούτου, το RMI εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις και την ασφάλεια των πληρωμάτων, διατηρώντας την απρόσκοπτη λειτουργία των 28 γραφείων του παγκοσμίως.

Αν και οι επιθεωρήσεις με φυσική παρουσία επιθεωρητή στο πλοίο έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2019 για το RMI, εντούτοις η εφαρμογή ενός προγράμματος εξ αποστάσεως επιθεωρήσεων έχει αποφέρει πολύ καλά αποτελέσματα, ενισχύοντας παράλληλα την επικοινωνία των πληρωμάτων με τον εκάστοτε διαχειριστή.

Στατιστικά στοιχεία προηγούμενων επιθεωρήσεων και το RMI Critical Items Checklist έχουν παράσχει σημαντική βοήθεια για την ομαλότερη διεξαγωγή επιθεωρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

H IRI με στόχο την παροχή πραγματικής αξίας στο στόλο της, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των τεχνικών πόρων της παγκοσμίως ώστε να ισχυροποιήσει τις τοπικές αγορές. H εστίαση στην περιοχή της Αυστραλασίας, ξεκίνησε το 2018 όταν και ο Πλοίαρχος Sascha Dyker, διορίστηκε ως Fleet Operations Manager του νηολογίου. Για να το πετύχει αυτό αύξησε των αριθμό των επιθεωρητών και την εκπαίδευση πάνω στα πλοία, όπου αυτό ήταν δυνατό, και απέστειλε in-house επιθεωρητή για την επιθεώρηση των πλοίων που βρίσκονταν στα χωρικά ύδατα της Αυστραλίας. Τον Οκτώβριο του 2020, το RMI προέβη στην πρόσληψη του Alexander Schultz-Altmann, πρώην προέδρου της Επιτροπής του Tokyo MoU για επιθεωρήσεις PSC, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην περεταίρω βελτίωση της αποδοτικότητας του νηολογίου.

Ο κ. Poskaitis επισήμανε: «H εταιρεία διαχείρισης του νηολογίου συνεχίζει να επενδύει σε τεχνικούς πόρους ανά τον κόσμο, παρέχοντας επιπλέον οφέλη προς τον στόλο του RMI. Η χρονιά αυτή είναι ιδιαίτερη, αλλά τίποτα δεν μας αποτρέπει από το να διατηρούμε υψηλά πρότυπα για ολόκληρο τον στόλο».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.