Νέο κεφάλαιο για το Διαστημικό Πρόγραμμα της ΕΕ

Νέο κεφάλαιο για το Διαστημικό Πρόγραμμα της ΕΕ

109
Νέο κεφάλαιο για το Διαστημικό Πρόγραμμα της ΕΕ

Ένα καινούργιο κεφάλαιο για Διαστημικό Πρόγραμμα της ΕΕ ξεκινάει  με τον διορισμό του κ. Rodrigo da Costa στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του Οργανισμού.

Ο κ. da Costa, με πολυετή εμπειρία στον χώρο του διαστήματος και των δορυφορικών συστημάτων έχει ως προτεραιότητά του τον μετασχηματισμό του GSA σε Οργανισμό για το Διαστημικό Πρόγραμμα της ΕΕ (EUSPA- European Union Space Programme Agency).

Ο νέος οργανισμός, που θα τεθεί σε λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2021, θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για το πολυαναμενόμενο Διαστημικό Πρόγραμμα της ΕΕ. Προωθώντας την ανάπτυξη διαστημικών εφαρμογών, υπηρεσιών και άλλων λύσεων με δεδομένα από τα συστήματα,Galileo, EGNOS και Copernicus ο EUSPA θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της οικονομίας σε επίπεδο ΕΕ.

Aξίζει να σημειωθεί ότι τα ανωτέρω κορυφαία διαστημικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής
Ένωσης παρέχουν οφέλη για την ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς χρησιμοποιούνται σε αποστολές διάσωσης ανθρωπίνων ζωών τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.