Υπό εξέταση η επανέναρξη πτήσεων για τα Airbus A380

Υπό εξέταση η επανέναρξη πτήσεων για τα Airbus A380

193
Υπό εξέταση η επανέναρξη πτήσεων για τα Airbus A380

Η Etihad Airways διερευνά ακόμη το αν θα επανεκκινήσει τις πτήσεις της με αεροπλάνα τύπου Airbus A380, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Τόνι Ντάγκλας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η απόφαση θα ληφθεί με βάση το αν η Etihad θα λειτουργούσε ξανά το αεροσκάφος με τους τέσσερις κινητήρες, δήλωσε ο Τόνι Ντάγκλας στο podcast της εταιρείας.

«Νομίζω ότι μειονεκτούν πολύ σε σχέση με αεροσκάφη με δύο κινητήρες, ενώ και άλλα αεροσκάφη μπορούν να είναι πολύ πιο αποτελεσματικά, πολύ πιο βιώσιμα», σημείωσε ο επικεφαλής της Etihad.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters τον Μάιο ότι η Etihad εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τα δέκα Α380, τα οποία καθηλώθηκαν στο έδαφος τον Μάρτιο, όταν η κρίση του κορονοϊού οδήγησε σε αναστολή των επιβατικών πτήσεων.

Οι υπηρεσίες επιβατών έχουν ξαναρχίσει, αν και τα αεροσκάφη Α380 παραμένουν στο έδαφος, με την αεροπορική εταιρεία να προτιμά μικρότερα αεροσκάφη, καθώς η πανδημία συνεχίζει να πλήττει τη ζήτηση των αεροπορικών εταιρειών.

Ο κ. Ντάγκλας δεν προσδιόρισε τη χρονική στιγμή για την απόφαση της Etihad όσον αφορά τα Α380, ωστόσο σημείωσε ότι πιστεύει πως θα υπάρξει επιτάχυνση στην απόσυρση των Α380 παγκοσμίως, ανέφερε το Reuters.

Φωτό: Ho7dog/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.