Παναμάς: Η συμβολή στις αλλαγές πληρωμάτων

Παναμάς: Η συμβολή στις αλλαγές πληρωμάτων

388
Παναμάς: Η συμβολή στις αλλαγές πληρωμάτων

Στον επαναπατρισμό περίπου 230 ναυτικών έχει συμβάλει από τον Μάρτιο η Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά (AMP). Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια η AMP, το γεγονός αυτό είναι απόρροια της στενής συνεργασίας με ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες, καθώς και με τις πρεσβείες των εκάστοτε κρατών που αντιπροσωπεύουν σημαντικές ναυτικές κοινότητες.

Η γενική γραμματέας της AMP, Elvia Bustavino, η οποία είναι επικεφαλής των προσπαθειών επαναπατρισμού των ναυτικών, δήλωσε ότι «το να φέρουμε κάθε ναυτικό πίσω στην πατρίδα του υπήρξε μεγάλη πρόκληση, καθώς πολλά λιμάνια παγκοσμίως διατηρούν τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας. [….] Πρόκειται για μια επί εικοσιτετραώρου βάσεως δουλειά, λόγω των διαφορετικών ζωνών ώρας. Ωστόσο, όταν τελικά τους συναντάμε στο αεροδρόμιο, μας δίνει ιδιαίτερη ευχαρίστηση το να βλέπουμε τις χαρούμενες αντιδράσεις τους».

Απόδειξη της σημαντικής και αποτελεσματικής δουλειάς της AMP αποτελούν οι δηλώσεις του Eliseo Vega, ναυτικού που επαναπατρίστηκε πρόσφατα. Ο κ. Vega ευχαρίστησε θερμά την AMP και την πρεσβεία του Παναμά στην Ελλάδα για τη συνεργασία και τον συντονισμό τους, καθώς έτσι κατάφεραν αυτός και αρκετοί συνάδελφοί του να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Η AMP αναφέρει ότι κάθε ναυτικός που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τις οποίες προβλέπει η σύμβασή του και επιθυμεί να επαναπατριστεί πρέπει να εγγραφεί στην πλησιέστερη διπλωματική αποστολή. Παράλληλα, θα πρέπει να προβεί στην αποστολή του διαβατηρίου καθώς και του βιβλίου ναυτολόγησης του πλοίου στην AMP μέσω email στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: ebustavino@amp.gob.pa και secgen@amp.gob.pa.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.