Επανεκκίνηση παραγωγής σε σημαντική πετρελαιοπηγή στα σύνορα Κουβέιτ-Σαουδικής Αραβίας

Επανεκκίνηση παραγωγής σε σημαντική πετρελαιοπηγή στα σύνορα Κουβέιτ-Σαουδικής Αραβίας

249
Επανεκκίνηση παραγωγής σε σημαντική πετρελαιοπηγή στα σύνορα Κουβέιτ-Σαουδικής Αραβίας

Την επανεκκίνηση της παραγωγής αργού πετρελαίου στην πετρελαιοπηγή Wafra από τις αρχές Ιουλίου, ύστερα από πενταετή διακοπή, ανακοίνωσε το Υπουργείο Πετρελαίου του Κουβέιτ στο Twitter τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Η Chevron Σαουδικής Αραβίας (SAC), η οποία εκμεταλλεύεται από κοινού το πεδίο Wafra με την Kuwait Gulf Oil Company (KGOC), σε δήλωσή της τον Ιούνιο ανέφερε ότι οι δύο εταιρείες επρόκειτο να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Η αρχική παραγωγή στην πετρελαιοπηγή Wafra ανέρχεται προς το παρόν στα 10.000 βαρέλια την ημέρα (bpd), ενώ προβλέπεται να αυξηθεί στα 70.000 bpd στα τέλη Αυγούστου και στη συνέχεια στα 145.000 bpd έως τα τέλη του 2020, σύμφωνα με τον Abdullah al-Shammari, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Kuwait Gulf Oil Company, σε δηλώσεις του στο Reuters τον Ιούνιο.

Η παραγωγή μαύρου χρυσού ξεκίνησε επίσης τη Δευτέρα 6 Ιουλίου σε ένα άλλο κοινόχρηστο πεδίο, το Khafji, μετά από διακοπή ενός μηνός, δήλωσε το Υπουργείο Πετρελαίου του Κουβέιτ. Η παραγωγή αναμένεται να φτάσει περίπου τα 80.000 bpd εντός του Ιουλίου, πριν αυξηθεί στα 100.000 bpd δύο μήνες αργότερα, δήλωσε ο κ. Al-Shammari, ενώ έως το τέλος του έτους θα ανέλθει στα 175.000 bpd.

Οι πετρελαιοπηγές Wafra και Khafji βρίσκονται στην Ουδέτερη Ζώνη στα σύνορα Κουβέιτ και Σαουδικής Αραβίας. Η περιοχή Great Burgan, όπου βρίσκονται οι δύο πετρελαιοπηγές, διαθέτει αποθέματα περίπου 70 δισ. βαρελιών και θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο πετρελαίου στον κόσμο.

Φωτό: Raed Qutena/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.