Νέα εποχή για την ασφάλεια των bulk carriers

Νέα εποχή για την ασφάλεια των bulk carriers

1518
Νέα εποχή για την ασφάλεια των bulk carriers

Νέες προδιαγραφές λειτουργικής διαχείρισης των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου παρουσιάστηκαν πρόσφατα προς ενίσχυση της ασφάλειας της αξιοπλοΐας τους.

Οι νέες αυτές προδιαγραφές βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και προτάθηκαν από τη RightShip, τον οργανισμό διαχείρισης και αξιολόγησης κινδύνων στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Μάλιστα το Dry Bulk Management Standard (DBMS), όπως ονομάζεται, αποτελεί μια κοινή προσπάθεια ιδιοκτητών, ναυλωτών και διαχειριστών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ξηρού φορτίου και έρχεται προς βελτίωση της αξιοπλοΐας και της βιωσιμότητας των bulk carriers, αλλά και της ευημερίας των πληρωμάτων.

Μέσω του DBMS, οι διαχειριστές των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου θα είναι σε θέση να μετρούν την αποδοτικότητα των συστημάτων διαχείρισης ασφαλείας που κατέχουν έναντι των ευρέως διαδιδομένων προδιαγραφών της βιομηχανίας. Συνεπώς οι operators θα μπορούν να εξασφαλίζουν ότι οι πολιτικές τους ως προς τη λειτουργική διαχείριση των πλοίων τους ευθυγραμμίζονται με τις βέλτιστες πρακτικές σε ό,τι αφορά την αξιοπλοΐα, την ασφαλή διαβίωση εν πλω και την περιβαλλοντική συμμόρφωση, που έχει ορίσει η ίδια η βιομηχανία.

Σε καμία περίπτωση αυτό το πρώτο draft του DBMS δεν θα έρθει να αντικαταστήσει τον κώδικα ISM. Ωστόσο θα παράσχει μια συστημική προσέγγιση, προκειμένου οι διαχειριστές των bulkers να επιτύχουν την αριστεία της λειτουργικής διαχείρισης στα πλοία τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.