Maersk Tankers: Παροχή κινήτρων για νέους γονείς

Maersk Tankers: Παροχή κινήτρων για νέους γονείς

582
Maersk Tankers: Παροχή κινήτρων για νέους γονείς

Προκειμένου να υποστηρίξει τους νέους γονείς και να ενισχύσει τη διατήρηση του εργατικού της δυναμικού μετά τη γέννηση ή την υιοθεσία ενός παιδιού, η Maersk Tankers εισάγει μια νέα πολιτική για τις γονικές άδειες των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, στους νέους πατέρες θα παρέχεται άδεια πατρότητας τεσσάρων εβδομάδων ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να αμείβονται κανονικά. Η απόφαση της Maersk Tankers αφορά υπαλλήλους της που εργάζονται σε γραφεία που διαθέτει η εταιρεία σε όλο τον κόσμο. Συνεπώς η άδεια πατρότητας παρατείνεται κατά δύο εβδομάδες στη Δανία, στη Σιγκαπούρη και στις ΗΠΑ και κατά τρεις σε Ινδία και Ρουμανία.

Οι νέοι πατέρες θα πρέπει να παίρνουν τις τέσσερις εβδομάδες άδειας κατά τον πρώτο χρόνο που ακολουθεί τη γέννηση του παιδιού. Με την κίνηση αυτή η Maersk Tankers ευελπιστεί ότι θα υποστηρίξει τους νέους γονείς κατά το πρώτο διάστημα της γέννησης ή της υιοθεσίας ενός παιδιού και παράλληλα ότι θα αυξήσει την ισότητα για τη γονική άδεια μεταξύ μανάδων και πατεράδων.

Όπως αναφέρει ο Prakash Thangachan, Chief Human Resources Officer της Maersk Tankers, η νέα πολιτική του δανέζικου κολοσσού συμβάλλει στη μεγαλύτερη προσέλκυση και διατήρηση του προσωπικού του, ενώ μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε φυλετική ισορροπία για το εργατικό δυναμικό του.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Maersk Tankers έχει ήδη εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο νέοι πατεράδες μπορούν για ένα διάστημα 18-26 μηνών μετά τη γονική άδεια να εργάζονται 20% λιγότερες ώρες και να αμείβονται κανονικά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.