Amazon: Οι «απειλές» στην Ινδία

Amazon: Οι «απειλές» στην Ινδία

153
Amazon: Οι «απειλές» στην Ινδία

Ένα conglomerate υπό την ηγεσία του πλουσιότερου ανθρώπου της Ινδίας επιχειρεί να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της Amazon στον χώρο του e-commerce στην Ινδία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Reliance Industries του Μουκές Αμπάνι επεκτείνει τις δραστηριότητές της και εισέρχεται δυναμικά στο e-commerce με σκοπό να πλήξει

κολοσσούς του χώρου στην Ινδία. Στο εν λόγω conglomerate με την ονομασία JioMart συμμετέχουν δύο θυγατρικές εταιρειών της Reliance Industries, η Reliance Retail και η Reliance Jio, με το νέο σχήμα να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την τεράστια βάση πελατών της σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Η JioMart θα προσφέρει «δωρεάν και άμεση παράδοση» προϊόντων παντοπωλείου, τα οποία αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 5.000. Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, η JioMart θα συνδέει καταστήματα λιανικής με καταναλωτές μέσω εφαρμογής. Μέχρι στιγμής, η εν λόγω online αγορά στην Ινδία υπολογίζεται στα $870 εκατ. τον χρόνο, με μόλις το 0,15% του πληθυσμού να χρησιμοποιεί τέτοιες υπηρεσίες για τα ψώνια του, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι ο κλάδος θα σημειώσει ετήσιες πωλήσεις $14,5 δις έως το 2023.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η περιουσία του Αμπάνι ανέρχεται σε πάνω από $60 δις, με το επίκεντρο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων να αποτελούν η εξόρυξη και η διύλιση πετρελαίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.