Gunvor: ο μεγαλύτερος LNG trader στον κόσμο

Gunvor: ο μεγαλύτερος LNG trader στον κόσμο

698
Gunvor: ο μεγαλύτερος LNG trader στον κόσμο

H Gunvor αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς οίκους διακίνησης εμπορευμάτων παγκοσμίως. Σύμφωνα με το Reuters, η Gunvor θα αυξήσει τις παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου κατά 45% έως τα τέλη του 2019 και σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το γεγονός αυτό θα διατηρήσει την εταιρεία στην πρώτη θέση ανάμεσα στους ανεξάρτητους εμπόρους υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Πολλοί μεγάλοι οίκοι εμπορίου έχουν αναπτύξει τη δράση τους στην αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν στη νέα τάση που εξελίσσεται στο παγκόσμιο στερέωμα για καθαρότερες μορφές ενέργειας. Χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Gunvor, η οποία έως τα τέλη του 2019 θα προμηθεύσει συνολικά 16 εκατ. τόνους LNG σε σύγκριση με τους 11 εκατ. τόνους του 2018.

Άλλα παραδείγματα μεγάλων traders που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος είναι η Trafigura, που αύξησε τα φορτία LNG για φέτος σε σύνολο 12,6 εκατ. τόνων, καθώς και η Glencore, οι εκτιμήσεις της οποίας κάνουν λόγο για εμπόριο ύψους 11 εκατ. τόνων μέχρι τα τέλη του έτους

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.