6,2 εκατ. αυτοκίνητα υδρογόνου ως το 2040

6,2 εκατ. αυτοκίνητα υδρογόνου ως το 2040

92
6,2 εκατ. αυτοκίνητα υδρογόνου ως το 2040

Νότια Κορέα και Αυστραλία συμφώνησαν να επεκτείνουν τις εμπορικές σχέσεις τους στον κλάδο του υδρογόνου, προκειμένου να προωθηθεί η χρήση του «πράσινου» αυτού ενεργειακού μέσου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Yonhap.

Η συμφωνία προβλέπει τη διευρυμένη συνεργασία των δύο χωρών, ώστε από κοινού να προωθήσουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας υδρογόνου έως το 2030.

Αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού Υπουργείου Εμπορίου δήλωσε ότι η χώρα του «έχει την τεχνογνωσία στην παραγωγή αυτοκινήτων υδρογόνου, ενώ η Αυστραλία είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική σε όρους προσφοράς», σημειώνοντας τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών και τις περαιτέρω δυνατότητες εμπορικής συνεργασίας.

Η Σεούλ έχει ήδη έρθει σε παρόμοιες συμφωνίες με Νορβηγία, Σαουδική Αραβία και Ισραήλ, αφότου τον περασμένο Ιανουάριο η νοτιοκορεατική κυβέρνηση εξέφρασε τη θέλησή της για αυξημένη χρήση υδρογόνου.

Έως το 2040 η παραγωγή οχημάτων που θα κινούνται με υδρογόνο αναμένεται να φτάσει τα 6,2 εκατ. και η Νότια Κορέα ευελπιστεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση παραγωγής και εξαγωγών σε αυτόν τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Φωτό: Denys Nevozhai/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.