Χονγκ Κονγκ: η ελληνική golden visa 1η σε ζήτηση

    660
    Χονγκ Κονγκ: η ελληνική golden visa 1η σε ζήτηση

    Ενόσω οι εντάσεις και οι διαμαρτυρίες δεν λένε να κοπάσουν στο Χονγκ Κονγκ μεταξύ της τοπικής κυβέρνησης και του Πεκίνου, ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ σκέφτονται να εγκαταλείψουν την πόλη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της τοπικής αστυνομίας.

    Σε άρθρο που δημοσιεύει η South China Morning Post, οι αιτήσεις από πολίτες του Χονγκ Κονγκ προς τις κρατικές αρχές της πόλης για έκδοση εγγράφων που απαιτούνται για ξένη visa σημείωσαν αύξηση κατά 12% τον Ιούνιο, 41% τον Ιούλιο και 48% τις πρώτες δύο εβδομάδες του Αυγούστου, ένδειξη ότι πιστοποιεί την επιθυμία πολλών κατοίκων του Χονγκ Κονγκ είτε να φύγουν στο εξωτερικό είτε τουλάχιστον να έχουν την επιλογή να το κάνουν.

    Πολύ ψηλά στις προτιμήσεις για την έκδοση golden visa βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς για την έκδοσή της απαιτείται η αγορά ακίνητης περιουσίας ύψους €250.000. Η Ελλάδα «προσφέρει» το φθηνότερο πακέτο, ενώ παρέχεται ουσιαστικά η ελεύθερη είσοδος σε όλες τις χώρες της Συνθήκης Σένγκεν. Επιπλέον, μετά από 7 χρόνια, παρέχεται, υπό προϋποθέσεις η χορήγηση υπηκοότητας.

    Σύμφωνα με την South China Morning Post, οι Κινέζοι αποτελούν το 61% των golden visa που εγκρίθηκαν στην Ελλάδα μέσα στο 2019, ενώ από τον περασμένο Μάιο έως τον Ιούλιο τα δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα που εξυπηρετούν Κινέζους πολίτες σχεδόν αυξήθηκαν κατά 30%, σύμφωνα με το Ελληνικό Προξενείο του Χονγκ Κονγκ, συμπίπτοντας χρονικά με τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες και τον αυξανόμενο φόβο που επικρατεί στην πρώην βρετανική αποικία.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.