BIMCO: ρεκόρ εξαγωγών αμερικανικού αργού

BIMCO: ρεκόρ εξαγωγών αμερικανικού αργού

91
BIMCO: ρεκόρ εξαγωγών αμερικανικού αργού

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 μηνών ανήλθαν οι αμερικανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου προς την Κίνα με αποτέλεσμα να αγγίξουν επίπεδα ρεκόρ οι συνολικές ποσότητες μαύρου χρυσού που εξήχθησαν από τις ΗΠΑ, τον περασμένο Ιούνιο.

Η Κίνα εισήγαγε 1,2 εκατ. τόνους αμερικανικού αργού, ενώ οι αντίστοιχες ποσότητες του Μαίου ανέρχονταν σε 1 εκατ. τόνους. Το διάστημα Αυγούστου-Οκτωβρίου του 2018 καθώς επίσης και τον Ιανουάριο του 2019, οι ΗΠΑ δεν είχαν εξάγει καθόλου πετρέλαιο προς τον κυριότερο εμπορικό τους αντίπαλο.

Η αγορά της Νότιας Κορέας συνεισέφερε επίσης στην επίτευξη του ρεκόρ ποσοτήτων καθώς στα λιμάνια της χώρας εισήχθησαν τον Ιούνιο 2,3 εκατ. τόνοι αμερικανικού αργού, ενώ κατά μέσο αγόραζε 1,5 εκατ. τόνους από την αρχή του 2019.

Αναλυτής της BIMCO αναφέρει ότι οι αγορές της Ινδίας, της Ταϊβάν, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης, μαζί με την Κίνα και την Νότια Κορέα αποτελούν τους κυριάρχους προορισμούς των αμερικανικών εξαγωγών.

ψσαδ

 

Πηγή: ΒΙΜCO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.