H Shell επενδύει στην τεχνολογία μπαταριών για τη ναυτιλία

H Shell επενδύει στην τεχνολογία μπαταριών για τη ναυτιλία

167
H Shell επενδύει στην τεχνολογία μπαταριών για τη ναυτιλία

Η Shell Ventures, ο βραχίονας της Royal Dutch Shell στον τομέα των επιχειρηματικών κεφαλαίων, αγόρασε μετοχές της καναδικής-νορβηγικής εταιρείας κατασκευής μπαταριών Corvus Energy προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη λύσεων αποθήκευσης ενέργειας για θαλάσσιες εφαρμογές (ESS).

Η βρετανική-ολλανδική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου δήλωσε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μέρος του σχεδίου της να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των ενεργειακών προϊόντων κατά περίπου 20% έως το 2035 και σχεδόν κατά 50% μέχρι το 2050.

Η εταιρεία Corvus Energy προσφέρει συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για θαλάσσιες, υπεράκτιες και υποθαλάσσιες εφαρμογές, αλλά και για χρήση σε λιμάνια. Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες ιόντων λιθίου που διαθέτει, χρησιμοποιούνται σε συστήματα πρόωσης και διαχείρισης ισχύος σε περισσότερα από τα μισά υβριδικά πλοία και πλοία μηδενικών εκπομπών σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Corvus Energy σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους πόρους για την επέκταση των επιχειρησιακών της δραστηριοτήτων παγκοσμίως, καθώς και για την ενίσχυση της τεχνολογικής της υπεροχής στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας για θαλάσσιες εφαρμογές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.