Baltic Exchange: πως θα καταγράφονται οι αέριες εκπομπές πλοίων

Baltic Exchange: πως θα καταγράφονται οι αέριες εκπομπές πλοίων

205
Baltic Exchange: πως θα καταγράφονται οι αέριες εκπομπές πλοίων

Καθώς οδεύουμε ολοταχώς προς την 1/1/2020 και την εφαρμογή του sulphur cap, η «πράσινη» αυτή μετάβαση προβληματίζει ολοένα και περισσότερα εμπλεκόμενα -με την ναυτιλιακή βιομηχανία- μέρη.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Baltic Exchange, το οποίο ήρθε σε συμφωνία με την πλατφόρμα GeoSpock για την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που θα καταγράφει και θα «ελέγχει» τις αέριες εκπομπές από τα πλοία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Baltic Exchange, το νέο ψηφιακό πρόγραμμα θα δώσει στα μέλη του την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση σε οπτικοποιημένα δεδομένα αναφορικά με τις εκπομπές από τα πλοία. Έτσι, μέσα από αυτή τη συλλογή δεδομένων τα μέλη θα μπορούν να αναλύουν τα δεδομένα με ένα προηγμένο σύστημα διαφάνειας προς τους κοινωνικούς εταίρους και τις κυβερνήσεις.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω καινοτομία αρχικά θα εφαρμοστεί σε λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σιγκαπούρης. Τέλος, ο Mark Jackson, CEO του Baltic Exchange, τόνισε ότι  σε αυτό το σύγχρονο, ψηφιακό περιβάλλον της ναυτιλίας, το Baltic Exchange ακολουθεί τις επιταγές της εποχής προσφέροντας παράλληλα ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των μελών του.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.