Αποεπένδυση της Total από την Βρετανία

Αποεπένδυση της Total από την Βρετανία

123
Αποεπένδυση της Total από την Βρετανία

Ο ενεργειακός κολοσσός Total ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία με την Petrogas UK Ltd. για την πώληση μονάδων εξόρυξης πετρελαίου στη Μεγάλη Βρετανία.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία με την Petrogas UK Ltd, η οποία αποτελεί τον βραχίονα εξόρυξης και παραγωγής της MB Holding, η οποία έχει έδρα το Ομάν, ανήλθε στα 635 εκατ. δολάρια, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης να προγραμματίζεται περί τα τέλη του έτους. Να σημειωθεί ότι οι προς πώληση μονάδες, βρίσκονται στην ανατολική Βόρεια Θάλασσα.

Ο Arnaud Breuillac, President Exploration & Production της Total, σχολίασε ότι «η συναλλαγή αυτή είναι απολύτως συνεπής με το ως τώρα πλάνο διαχείρισης των μονάδων μας, το οποίο στοχεύει στην μείωση του σημείου break-even, μέσω της αριστοποίησης της κεφαλαιακής κατανομής αποεπενδύοντας από υψηλού κόστους περιουσιακά στοιχεία. Πρωταρχικός μας στόχος αποτελεί η διατήρηση του σημείου break-even κάτω από 30 δολάρια/βαρέλι και τα υψηλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε αυτόν το σκοπό».

Η Total αποτελεί έναν από τους μεγάλους παίκτες που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Θάλασσα, ενώ οι επενδύσεις της εστιάζονται σε μονάδες της στο Culzean του Ηνωμένου Βασιλείου, που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τον προηγούμενο μήνα, αλλά και στο Johan Sverdrup της Νορβηγίας με τα σχέδια εξόρυξης να προγραμματίζονται για αργότερα φέτος.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.