Η ψηφιοποίηση στην υπηρεσία της ναυτιλίας

Η ψηφιοποίηση στην υπηρεσία της ναυτιλίας

233
Η ψηφιοποίηση στην υπηρεσία της ναυτιλίας

Η Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την ψηφιοποίηση του δανέζικου νηολογίου.

Στόχος αποτελεί έως τα τέλη του 2020 να έχει ολοκληρωθεί η εν λόγω διαδικασία προκειμένου η χώρα να διαθέτει ένα ψηφιακό νηολόγιο, το οποίο θα προσφέρει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στους χρήστες του.

Μέσω της ψηφιοποίησης, οι μελλοντικές εγγραφές των πλοίων στην σημαία της Δανίας θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, συμβάλλοντας σε σημαντική μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και του κόστους, όπως επεσήμανε και η κ. Charlotte Ahrendt Steen, Deputy Director General και CPO της Ναυτιλιακής Αρχής της Δανίας.

Να σημειωθεί ότι ο ναυτιλιακός κλάδος της Δανίας εισέρχεται σε μία νέα εποχή, καθώς πρόσφατα η Ναυτιλιακή Αρχή της χώρας ανακοίνωσε την προώθηση ενός πιλοτικού προγράμματος για την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών για τους ναυτικούς. Στόχος του συγκεκριμένου πιλοτικού προγράμματος είναι να διερευνηθούν τα πλεονεκτήματα της χρήσης ψηφιακών πιστοποιητικών για τους ναυτικούς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.