Σε τροχιά πτώσης οι τιμές του πετρελαίου

    161
    Σε τροχιά πτώσης οι τιμές του πετρελαίου

    Οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν κάτω από τα $66/βαρέλι σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου, ενόψει της Συνόδου των G20, καθώς και της επικείμενης συνάντησης των χωρών μελών του OPEC.

    Πιο αναλυτικά, οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent μειώθηκαν κατά 56 cents, φτάνοντας τα $65,93/βαρέλι το πρωί της 27/6, ενώ οι τιμές για το πετρέλαιο τύπου U.S. West Texas Intermediate άγγιξαν τα $58,85/βαρέλι.

    Η Σύνοδος των G20 που λαμβάνει χώρα στις 28-29 Ιουνίου στην Οσάκα της Ιαπωνίας έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, καθώς και μεγάλο ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφορικά με το εάν θα μπορέσει να επέλθει γεφύρωση των διαφορών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

    Μετά την Σύνοδο των G20 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών στον κόσμο στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί εάν θα υπάρξει παράταση στην συμφωνία για περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.