Επίπεδα ρεκόρ για τις δια θαλάσσης εξαγωγές αμερικανικού αργού

Επίπεδα ρεκόρ για τις δια θαλάσσης εξαγωγές αμερικανικού αργού

122
Επίπεδα ρεκόρ για τις δια θαλάσσης εξαγωγές αμερικανικού αργού

Συνεχή άνοδο καταγράφουν οι δια θαλάσσης εξαγωγές αμερικανικού αργού πετρελαίου, οι οποίες άγγιξαν τον περασμένο Ιανουαριο τα επίπεδα ρεκόρ των 9,6 εκατ. τόνων.

Η αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου από τις ΗΠΑ οφείλεται στην ενισχυμένη ζήτηση από την Ευρώπη, η οποία άγγιξε τον περασμένο Ιανουάριο τους 4,8 εκατ. τόνους, συγκριτικά με τους 2,7 εκατ. τόνους τον Δεκέμβριο του 2018.

Οι συνολικές εξαγωγές αργού πετρελαίου από τις ΗΠΑ ανήλθαν σε 87,4 εκατ. τόνους το 2018, σημειώνοντας σε σχέση με το 2017 θεαματική αύξηση κατά 96,7%.

Σύμφωνα με αναλυτές της BIMCO, η ανοδική πορεία των εξαγωγών αμερικανικού αργού τόνωσε την αγορά των δεξαμενόπλοιων, καθώς για τις μεταφορές του πετρελαίου εκτιμάται ότι κατά το περασμένο έτος χρειάστηκαν 134 VLCCs (300.000 χωρητικότητας, έκαστο) περισσότερα συγκριτικά με το 2017.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Ολλανδία αποτέλεσε τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αμερικανικού αργού πετρελαίου, ξεπερνώντας τον Καναδά, ενώ η Ν. Κορέα, η οποία αποτέλεσε τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αμερικανικού αργού το 2018, άγγιξε την τέταρτη θέση στις αντίστοιχες εισαγωγές τον περασμένο Ιανουάριο.

US Seaborne

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.