Προς πτώχευση τα ναυπηγεία της Hanjin στις Φιλιππίνες

Προς πτώχευση τα ναυπηγεία της Hanjin στις Φιλιππίνες

178
Προς πτώχευση τα ναυπηγεία της Hanjin στις Φιλιππίνες

Τα ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries & Construction Co. με έδρα στη Ν. Κορέα ανακοίνωσαν ότι η ναυπηγική μονάδα που διαθέτει η θυγατρική τους HHIC-Phil Inc. στο Subic των Φιλιππίνων έχει υποβάλει σε τοπικό δικαστήριο αίτηση για σχέδιο αποκατάστασης (rehabilitation scheme). Το εν λόγω ναυπηγείο στις Φιλιππίνες είχε κατασκευαστεί από την Hanjin Heavy Industries το 2004 με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

Ο λόγος που παρακίνησε την HHIC- Phil Inc. σε αυτήν την απόφαση είναι οι μειωμένες παραγγελίες για νέα πλοία που δεχόταν για μια παρατεταμένη περίοδο. Με την αίτηση σχεδίου αποκατάστασης στόχος αποτελεί οι αρνητικές οικονομικές επιδόσεις της θυγατρικής εταιρείας να μην επηρεάσουν την μητρική στη Ν. Κορέα.

Τα ακίνητα της ναυπηγικής μονάδας της HHIC-Phil Inc. στο Sabic εκτιμάται ότι ανέρχονταν σε αξία περίπου τα $1,63 δις στα τέλη του 2017, αντιπροσωπεύοντας το 43,75% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων της Hanjin Heavy, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.