Χρονιά ρεκόρ το 2018 για το λιμάνι της Αμβέρσας

Χρονιά ρεκόρ το 2018 για το λιμάνι της Αμβέρσας

189
Χρονιά ρεκόρ το 2018 για το λιμάνι της Αμβέρσας

Η Λιμενική Αρχή της Αμβέρσας ανακοίνωσε ότι το 2018 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ αναφορικά με την διακίνηση των φορτίων όλων των κατηγοριών από το λιμάνι, αποτελώντας την έκτη συνεχόμενη χρονιά ανοδικής πορείας.

Κατά τη διάρκεια του 2018 εκτιμάται ότι η διακίνηση φορτίων από το λιμάνι της Αμβέρσας ανήλθε σε 235 εκατ. τόνους, αύξηση κατά 5,1% σε σχέση με το 2017.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων (+5,5%), αγγίζοντας τα 11 εκατ. TEUs. Αύξηση κατά 4,5% και 5% σημειώθηκε στη διακίνηση χύδην ξηρών και υγρών φορτίων, αντίστοιχα.

Ο CEO της Λιμενικής Αρχής της Αμβέρσας, κ. Jacques Vandermeiren, επεσήμανε ότι το λιμάνι έχει αγγίξει το μέγιστο των δυνατοτήτων του και γι’ αυτόν τον λόγο πρόκειται να πραγματοποιηθούν νέες επενδύσεις καθώς είναι αναγκαία η αύξηση της χωρητικότητάς του κυρίως στο τμήμα εξυπηρέτησης των containerships.

Επιπλέον στόχος αποτελεί για την κυβέρνηση του Βελγίου η πραγματοποίηση επενδύσεων στον τομέα της ψηφιοποίησης του λιμένα της Αμβέρσας αλλά και η προώθηση της βιωσιμότητας μέσα από την επιβράβευση των πλοίων εκείνων που προσεγγίζουν το λιμάνι καταναλώνοντας φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα (LNG, υγρογόνο, κτλ).

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.