Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος Ship-to-Ship ανεφοδιασμός με καύσιμο LNG

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος Ship-to-Ship ανεφοδιασμός με καύσιμο LNG

474
Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος Ship-to-Ship ανεφοδιασμός με καύσιμο LNG

Η Shell πραγματοποίησε ένα Ship-to-Ship ανεφοδιασμό με καύσιμο LNG στο πρώτο στον κόσμο πλοίο κατηγορίας Αframax που κινείται με καύσιμο LNG, το οποίο ανήκει στη ρωσική πλοιοκτήτρια εταιρεία Sovcomflot (SCF Group) και έχει ναυλωθεί από τη Shell.

Η Shell χρησιμοποίησε το δικό της πλοίο ανεφοδιασμού καύσιμου LNG Cardissa, χωρητικότητας 6,500 κυβ. μέτρων, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2017, προκειμένου να εφοδιάσει το νεότευκτο Gagarin Prospect της Sovcomflot, χωρητικότητας 114.000 dwt, πραγματοποιώντας τον πρώτο STS ανεφοδιασμό με καύσιμο LNG στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

LNG

Ο αντιπρόεδρος της Shell Shipping and Maritime Grahaeme Henderson δήλωσε: “Αυτή η συναρπαστική πρωτιά για το πλοίο Cardissa είναι ένα απτό παράδειγμα το οποίο δείχνει πώς η Shell προωθεί το LNG ως ένα καθαρό και βιώσιμο καύσιμο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία”.

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Sovcomflot Sergey Frank, ανέφερε ότι η άφιξη του Gagarin Prospect και ο ανεφοδιασμός του με καύσιμο LNG από το Cardissa “αναδεικνύει μια νέα εποχή βιωσιμότερης και περιβαλλοντικά υπεύθυνης ναυτιλίας – ειδικά στις περιοχές αυξημένης κυκλοφορίας της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας, όπου αυτή η νέα κατηγορία των ‘Green Aframaxes’ θα επιχειρεί.”

 

 

 

 

Φωτό: Sovcomflot

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.