Με αμείωτο ρυθμό επεκτείνεται ο στόλος της GoodBulk Ltd.

Με αμείωτο ρυθμό επεκτείνεται ο στόλος της GoodBulk Ltd.

716
Με αμείωτο ρυθμό επεκτείνεται ο στόλος της GoodBulk Ltd.

Συνεχίζει δυναμικά την επέκτασή της η εταιρεία GoodBulk Ltd., με έδρα στο Μονακό, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016. Η εταιρεία, της οποίας πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο κ. John Michael Radziwill, εγγονός του μεγάλου ναυτιλιακού ευεργέτη και επιχειρηματία Ι. Μ. Καρρά, διαθέτει στόλο μόνο από μεταχειρισμένα bulk carriers, χωρητικότητας 50.000 έως 210.000 DWT.

Η Goodbulk στοχεύει σε προσέλκυση επενδυτών και funds που έχουν εμπειρία στην αγορά των dry bulk carriers. Στο πλαίσιο αυτό η GoodBulk έχει υπογράψει συμφωνία με την επενδυτική εταιρεία CarVal Investors για την απόκτηση έως και 13 πλοίων κατηγορίας Capesize, από εταιρείες- πελάτες της δεύτερης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Έως και σήμερα η εταιρεία έχει αποκτήσει μέσω αυτής της συμφωνίας 10 πλοία.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία παρέλαβε τέσσερα πλοία κατηγορίας Capesizes. Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρέλαβε ακόμη ένα πλοίο, το «Aquasurfer», χωρητικότητας 178.854 τόνων, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2013 στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Sungdong.

Η GoodBulk Ltd. μετά την ένταξη των νέων πλοίων στον στόλο της θα διαθέτει 22 πλοία.

Φωτό: goodbulk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.