Η Ε.Ε. παρατείνει τις κυρώσεις της ενάντια στη Ρωσία

    40
    Η Ε.Ε. παρατείνει τις κυρώσεις της ενάντια στη Ρωσία

    Την περασμένη Πέμπτη οι χώρες μέλη της Ε.Ε. αποφάσισαν να παρατείνουν για έξι ακόμα μήνες τις οικονομικές κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία, οι οποίες είχαν επιβληθεί στην χώρα αρχικά το 2014 λόγω της παράνομης προσάρτησης της περιοχής της Κριμαίας και της αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι κυρώσεις, οι οποίες αφορούν τον ενεργειακό, αμυντικό και χρηματοπιστωτικό τομέα της Ρωσίας, θα έπαυαν να ισχύουν στα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου.

    Ωστόσο, οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. αποφάσισαν να παρατείνουν τις κυρώσεις για διάστημα έξι ακόμα μηνών.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι και οι 28 χώρες μέλη της Ε.Ε. συμφωνούν στην παράταση των κυρώσεων προς τη Ρωσία.

    Βέβαια οι οικονομικές κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία έχουν αρνητικές συνέπειες για το εξαγωγικό εμπόριο ορισμένων χωρών της Ε.Ε. με τη Γερμανία να αποτελεί την χώρα με τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», μετά την επιβολή των οικονομικών κυρώσεων στη Μόσχα η αξία των εξαγωγών της Γερμανίας έχει μειωθεί κατά  €618 εκατ.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.