Η ακριτική Ερεικούσσα στο βόρειο Ιόνιο θα αποκτήσει νέο λιμένα

Η ακριτική Ερεικούσσα στο βόρειο Ιόνιο θα αποκτήσει νέο λιμένα

253
Η ακριτική Ερεικούσσα στο βόρειο Ιόνιο θα αποκτήσει νέο λιμένα

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Επέκταση Λιμένα Ερεικούσσας», συνολικού ύψους 3.919.011,69 ευρώ, από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο «Επέκταση Λιμένα Ερεικούσσας» είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου λιμανιού στη θέση του παλαιού υπάρχοντος, με επέκταση του λιμενοβραχίονα, κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων, κατασκευή οδοποιίας για τη σύνδεση του λιμένα με τον οικισμό και δημιουργίας λιμενολεκάνης συνολικού εμβαδού 26 στρεμμάτων, που θα μπορεί να δεχθεί συνολικά πάνω από 100 αλιευτικά ή τουριστικά σκάφη καθώς και τα πλοία που εκτελούν τη συγκοινωνία και προσεγγίζουν το νησί της Ερεικούσσας.

Ο ανάδοχος του έργου ανέλαβε τη δέσμευση της ολικής αποπεράτωσης των εργασιών σε τριάντα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

 

Φωτό: Geotag Aeroview

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.