Η ευγενική δωρεά της οικογένειας Λασκαρίδη προς το Λιμενικό Σώμα

Η ευγενική δωρεά της οικογένειας Λασκαρίδη προς το Λιμενικό Σώμα

2862
Η ευγενική δωρεά της οικογένειας Λασκαρίδη προς το Λιμενικό Σώμα

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή απόδοσης σε ενέργεια του Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ/Λ.Σ. 050) στον αίθριο χώρο του υπουργείου.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στους κ. Παναγιώτη και Θανάση Λασκαρίδη για την ευγενική δωρεά τους για την πλήρη επισκευή-συντήρηση και ενεργοποίηση του ΠΑΘ/Λ.Σ. 050.
Στη συνέχεια η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λ.Σ. συνοδεία της οικογένειας Λασκαρίδη και των προσκεκλημένων μετέβη στο ΠΑΘ 050, επί του οποίου, πραγματοποιήθηκε η αποκάλυψη τιμητικής πλακέτας στην πλώρη του πλοίου με την αναγραφή των ονομάτων των δωρητών.
Στην ομιλία του ο κ. Πάνος Λασκαρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Έχουμε πει και άλλες φορές, η σωστή φορά των πραγμάτων είναι, εμείς οι πολίτες να τιμούμε την πολιτεία και την πατρίδα και όχι το αντίστροφο, γιατί η πατρίδα υπάρχει και μπορεί να υπάρχει και χωρίς εμένα και χωρίς εσάς, αλλά εμείς δεν μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς την πατρίδα.
Είπατε πολλά και καλά λόγια για τη ναυτιλιακή οικογένεια. Έτσι είναι όλος ο ελληνικός εφοπλισμός, όλη η ελληνική ναυτιλία, διαχρονικά υποστηρίζει και θα συνεχίζει να υποστηρίζει, το Λιμενικό Σώμα.
Εμείς, σε ότι αφορά εμένα και την οικογένειά μου τουλάχιστον, έχω μία ιδιαίτερη αγάπη για το ναυτικό, όχι μόνο γιατί τα τελευταία χρόνια έχω γνωρίσει πάρα πολλά άξια στελέχη και εξακολουθώ να γνωρίζω και να εκπλήσσομαι πολύ ευχάριστα, αλλά έχω και παιδικές μνήμες. Όταν ήμουνα μικρό παιδί είχαμε ως οικογένεια πολύ λίγες δυνατότητες, αλλά είχαμε ένα θείο Ναύαρχο στον οποίο πάντα προστρέχαμε για να μας λύνει τα προβλήματά μας και να μας βοηθάει. Από τότε λοιπόν, σαν παιδί, απέκτησα την εντύπωση ότι οι Ναύαρχοι πρώτον, είναι σπουδαίοι άνθρωποι και δεύτερον, πως όλα τα καταφέρνουν. Και αυτό με κυνηγάει από την παιδική μου ηλικία.
Κύριε υπουργέ, πράγματι οι συνθήκες σήμερα είναι πάρα πολύ δύσκολες αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπερτονίζουμε τη σημασία μεμονωμένων προσφορών. Είμαι βέβαιος και ξέρω καλά, ότι όλη η ναυτιλία και όλοι οι Έλληνες σήμερα, είναι όπως λέμε στην “τσίτα” γιατί έχουμε όλες αυτές τις δυσκολίες. Είμαι όμως βέβαιος πως με την προσπάθεια και του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και όλων των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και κυρίως με τη συνεννόηση και την ομοψυχία μας, θα καταφέρουμε να βγούμε στο «ίσιωμα».
Θέλω για μία ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω και θέλω να ζητήσω συγγνώμη που η επισκευή αυτή, παρά τα καλά σας λόγια, κράτησε τόσο καιρό. Ήταν πρακτικά μια δύσκολη περίπτωση, που αν το ξέραμε από την αρχή θα είχαμε συνδυάσει το πρόγραμμα λίγο διαφορετικά. Όλα αυτά πέρασαν, ήλθε η ώρα το σκάφος να ξεκινήσει.
Στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα εύχομαι καλές θάλασσες και ο Άγιος Νικόλαος να είναι πάντα στην πλώρη σας.
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ και εκ μέρους της οικογένειας μου. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που ήλθατε σήμερα όλοι εδώ, να κάνουμε μαζί αυτήν την τελετή της παράδοσης».
Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς, Ιωάννης Θεοτοκάς, Αθανάσιος Χριστόπουλος και Ιωάννης Γιαννέλλης, ο βουλευτής Αθηνών της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, ο αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχος Αθανασόπουλος Αθανάσιος, ο Β΄ υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχος Πατρινός Νικόλαος καθώς και αξιωματικοί και στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Παρέστη επίσης ο πρόεδρος της Λέσχης Λιμενικού Σώματος Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο αρχηγός Στόλου, Κωνσταντίνος Καραγεώργης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γεώργιος

Γράτσος, και εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.