Στέλεχος του ΛΣ στην αποστολή του ΕMSA

Στέλεχος του ΛΣ στην αποστολή του ΕMSA

109
Στέλεχος του ΛΣ στην αποστολή του ΕMSA

Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανταποκρινόμενο στην επίσημη πρόσκληση που απηύθυνε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη θάλασσα (EMSA) στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «TRACECA II» για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την μεταφορά τεχνογνωσίας σε τρίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρες σε ότι αφορά, μεταξύ άλλων, και στον τομέα της ασφάλειας ναυσιπλοΐας και των εναρμονισμένων διαδικασιών επιθεώρησης πλοίων από τις Αρχές του Κράτους-Λιμένα, συμμετείχε ενεργά με ένα εξουσιοδοτημένο Επιθεωρητή PSC (Paris MoU) στην αποστολή του ΕMSA που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν).
H συμμετοχή του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. στην αποστολή του Προγράμματος «TRACECA II» συνιστά αναμφισβήτητα μια έμπρακτη διεθνή αναγνώριση, εκ μέρους του EMSA, του έργου του διοικητικού μηχανισμού (Port State Control) της χώρας μας στον τομέα των επιθεωρήσεων πλοίων και των προσπαθειών που καταβάλλονται από το δίκτυο των επιθεωρητών στους ελληνικούς λιμένες για την από κοινού με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επίτευξη των στόχων για περιορισμό των υποβαθμισμένων επιπέδων ασφαλείας πλοίων (sub-standard shipping).
Τέλος, το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής έχοντας ανταποκριθεί θετικά σε νεώτερη πρόσκληση του EMSA θα συμμετάσχει ενεργά με στελέχη του σε δύο ακόμα αποστολές, εντός του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο του αντίστοιχου για τη Μεσόγειο Προγράμματος «SAFEMED III».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.