Προσαράξεις πλοίων στον ποταμό Παρανά

Προσαράξεις πλοίων στον ποταμό Παρανά

277
Προσαράξεις πλοίων στον ποταμό Παρανά

Τέσσερις προσαράξεις πλοίων έχουν λάβει χώρα στον ποταμό Παρανά, στην Αργεντινή το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας ανησυχία στη ναυτιλιακή κοινότητα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το North P&I Club, τα πλοία προσάραξαν στην περιοχή Paso Abajo Los Ratones, ανάμεσα στο 286ο και το 290ο χιλιόμετρο του ποταμού. Στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Isla Del Diablo και Isla Del Medio, τα πλοία είναι αναγκασμένα να κάνουν δύο απότομες αλλαγές πορείας ενώ επικρατεί ρεύμα 2.5 κόμβων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πιθανότερη αιτία προσάραξης των πλοίων είναι η ταχύτητα και η κατεύθυνση του ρεύματος, που οδήγησε στην απώλεια ελέγχου και στη συνεπαγόμενη προσάραξη.

Οι αρμόδιες αρχές συνιστούν στα πλοία να διασχίζουν τον ποταμό αυστηρά εντός των ορίων του καναλιού όπου έχει πραγματοποιηθεί εκβάθυνση. Από την πλευρά του το North P&I Club, προτείνει την εκπόνηση σχεδίου διέλευσης σε συνεργασία με τον τοπικό πλοηγό καθώς και τη διαρκή παρακολούθηση των ηλεκτρονικών χαρτών από τον πλοίαρχο, ο οποίος θα πρέπει να διατηρεί το απαραίτητο βύθισμα καθ όλη τη διάρκεια της διέλευσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.