Η πρώτη εγγραφή αυτόνομου πλοίου από το Ηνωμένο Βασίλειο

    557
    Η πρώτη εγγραφή αυτόνομου πλοίου από το Ηνωμένο Βασίλειο

    Για πρώτη φορά μη επανδρωμένο πλοίο εγγράφεται στο νηολόγιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Πρόκειται για το «C-Worker 7», της εταιρείας ASV, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε υποθαλάσσιες και παράκτιες επιθεωρήσεις και σε παρακολουθήσεις του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται – εξ αποστάσεως- υπό ανθρώπινο έλεγχο, αλλά και να λειτουργεί επίσης ημιαυτόνομα και αυτόνομα.

    Παρά το γεγονός ότι τέτοιου είδους αυτόνομα πλοία έχουν αρχίσει να εντάσσονται σε εμπορικούς και στρατιωτικούς τομείς παγκοσμίως, ωστόσο αποτελούν πρωτοπορία για τον χώρο της ναυτιλίας.

    Ο διευθυντής του UK Ship Register, Doug Barrow επεσήμανε ότι το νηολόγιο του Ηνωμένου Βασιλείου προσαρμόζεται στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στη ναυτιλιακή βιομηχανία, μέσα από την υποστήριξη αναδυομένων τεχνολογιών όπως είναι τα αυτόνομα συστήματα.

    Ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας ASV Global, Vince Dobbin, τόνισε ότι πρόκειται για επιτυχία η εγγραφή του πρώτου ημι-αυτόνομου πλοίου για ναυτιλιακές υπηρεσίες, τονίζοντας την καθοριστική σημασία του Maritime & Coastguard Agency του Ηνωμένου Βασιλείου στην εγγραφή αυτή.

    Φωτό: asvglobal.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.