Η Σαουδική Αραβία στρέφει το βλέμμα της στην Ινδία

Η Σαουδική Αραβία στρέφει το βλέμμα της στην Ινδία

92
Η Σαουδική Αραβία στρέφει το βλέμμα της στην Ινδία

Η Saudi Aramco επιδιώκει την δημιουργία κοινοπραξιών με διυλιστήρια της Ινδίας με στόχο να επεκτείνει την παρουσία της στην χώρα, η οποία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη στην κατανάλωση πετρελαίου παγκοσμίως.

Ο CEO της Saudi Aramco, Amin Nasser, σε δηλώσεις του πρόσφατα στο India Energy Forum στο Νέο Δελχί ανέφερε ότι αναμένονται συνεργασίες από το 2018 μεταξύ της Saudi Aramco και πετρελαϊκών εταιρειών της Ινδίας, ενώ τον περασμένο Ιούνιο ο υπουργός Πετρελαίου της Ινδίας δήλωσε ότι ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας πρόκειται να αγοράσει μερίδιο σε διυλιστήριο στη δυτική ακτή της Ινδίας, το οποίο παράγει 1,2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου/ημέρα.

Ο κ. Nasser επισήμανε ότι η Saudi Aramco ενδιαφέρεται να επενδύσει σε τομείς της Ινδίας που έχουν σχέση με πετροχημικά, λιπαντικά και λιανικό εμπόριο καυσίμων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Σαουδική Αραβία ανταγωνίζεται με το Ιράκ για το ποια χώρα θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο προμηθευτή πετρελαίου της Ινδίας. Η σαουδική πετρελαϊκή εταιρεία, στο πλαίσιο της επέκτασής των δραστηριοτήτων της προς την Ινδία, άνοιξε πρόσφατα γραφείο στο Νέο Δελχί.

Η Ινδία αποτελεί μια αναδυομένη οικονομική δύναμη, με τον ενεργειακό της τομέα να αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, αγγίζοντας ποσοστά μεγέθυνσης της τάξης του +8% το περασμένο έτος.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CLAUDIO BRUFOLA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.