Αυξημένες οι κρατήσεις πλοίων τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με το Paris MoU

Αυξημένες οι κρατήσεις πλοίων τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με το Paris MoU

144
Αυξημένες οι κρατήσεις πλοίων τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με το Paris MoU

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η γραμματεία του Paris MoU για το 2016, αύξηση παρουσιάζεται στο ποσοστό κράτησης πλοίων επί του συνόλου των επιθεωρήσεων, από 3,38% το 2014 και 3,41% το 2015 σε 3,83% το περασμένο έτος. Αυτό ενδεχομένως σημαίνει ότι οι απαιτήσεις για να περάσει επιτυχώς την επιθεώρηση ένα πλοίο έχουν γίνει πιο αυστηρές.

Τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων για το περασμένο έτος  έδειξαν ότι πραγματοποιήθηκαν 17.840 επιθεωρήσεις, εκ των οποίων οι 9.299 επιθεωρήσεις κατέγραψαν ελλείψεις σε πλοία, οι 683 επιθεωρήσεις είχαν ως αποτέλεσμα κρατήσεις των πλοίων και οι 20 αφορούσαν σε απαγορεύσεις πλοίων για να συνεχίσουν τα δρομολόγιά τους.

Οι κυριότεροι λόγοι που τίθεται σε κράτηση ένα πλοίο είναι οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στο πλοίο, η ρύπανση που προκαλούν στο περιβάλλον, η μη ασφαλής ναυσιπλοΐα, τα συστήματα πυρόσβεσης κ.ά.

Αναφορικά με τις σημαίες των πλοίων, όπως προκύπτει από τις επικαιροποιημένες λίστες του Paris MoU για το 2016, 42 είναι οι σημαίες που ανήκουν στη Λευκή λίστα, 19 κατατάσσονται στην Γκρι λίστα και 12 σημαίες περιλαμβάνει η Μαύρη λίστα.

Φωτό: parismou.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.