Νέος τερματικός σταθμός LNG στην Ιταλία

Νέος τερματικός σταθμός LNG στην Ιταλία

185
Νέος τερματικός σταθμός LNG στην Ιταλία

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η σύναψη συμφωνίας μεταξύ της FederPetroli (Federazione Internazionale del Settore Petrolifero) και της τοπικής Συνομοσπονδίας Βιομηχάνων (Confindustria) στην πόλη Κρότωνα της Ιταλίας, για τη δημιουργία ενός νέου τερματικού σταθμού LNG στον Κρότωνα, ο οποίος θα παράγει και θα διανέμει υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Ο τερματικός αυτός σταθμός αποτελεί τον τέταρτο κατά σειρά στην Ιταλία, μετά τους τερματικούς σταθμούς στα λιμάνια της La Spezia, του Λεβάντε και της Τοσκάνης.
Η χρήση του φυσικού αερίου προορίζεται να καλύψει τις τοπικές ανάγκες των αυτοκινητοβιομηχανιών, των βιομηχανικών μονάδων παραγωγής ενέργειας καθώς και τα ποντοπόρα πλοία που θα προσεγγίζουν το λιμάνι του Κρότωνα.
Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός τερματικού σταθμού όπου θα παραλαμβάνονται φορτία LNG από τις διεθνείς αγορές με σκοπό να αποθηκεύονται σε δεξαμενές για την τροφοδότηση της τοπικής αγοράς. Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της FederPetroli και της Confindustria, η συμφωνία αυτή είναι ιστορικής σημασίας για τις δύο μεγάλες επιχειρηματικές ενώσεις καθώς υλοποιεί την ανάπτυξη ενός μεγάλου ευρωπαϊκού σχεδίου για την προώθηση του LNG στη νότια Ιταλία καθώς και για τον περιορισμό της εξάρτησης από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Michele Marsiglia, πρόεδρο της FederPetroli στην Ιταλία, στόχος της συμφωνίας είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου παροχής ενέργειας με τη συμμετοχή των τοπικών βιομηχανιών καθώς και μεγάλων ερευνητικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων. Ο ίδιος δήλωσε επίσης, ότι η Μεσόγειος θάλασσα αποτελεί μια πηγή ενέργειας στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη και η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός βιομηχανικού κόμβου παγκόσμιας σημασίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.