Nέα πρωτιά για το Marshall Islands Registry

Nέα πρωτιά για το Marshall Islands Registry

258
Nέα  πρωτιά για το Marshall Islands Registry

Το Marshall Islands Registry κατάφερε να αποτελεί την πρώτη επιλογή για τις εταιρείες που διαχειρίζονται δεξαμενόπλοια καθώς με 44,6 εκ. gt εγγεγραμμένα στην σημαία κατέχει πλέον την πρώτη θέση παγκοσμίως.

Η πρώτη θέση ήρθε έπειτα από την εγγραφή δεξαμενοπλοίων στη σημαία από ναυτιλιακές εταιρείες της Ελλάδας, των Η.Π.Α. και της Ασίας, οι οποίες κατέστησαν το Marshall Islands Registry τη σημαία με την μεγαλύτερη εγγεγραμμένη χωρητικότητα στον τομέα των δεξαμενόπλοιων. Πλέον το Marshall Islands Registry αντιπροσωπεύει στόλο αποτελούμενο από 3.937 πλοία συνολικής χωρητικότητας 137,3 εκ. GT και μέσης ηλικίας 8,7 ετών. Επιπρόσθετα και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, εκτός από το σημαντικό μέγεθος στόλου της σημαίας, έχουν επιτευχθεί και υψηλές επιδόσεις σε ότι αφορά την ασφάλεια καθώς η σημαία έγινε αποδεκτή από την πρωτοβουλία Qualsip 21 της Αμερικανικής Ακτοφυλακής ενώ για 12ο συνεχόμενο έτος η σημαία συμπεριλαμβάνεται στην Λευκή Λίστα του Paris και Tokyo MoU.
Τη σημασία συμμετοχής στην πρωτοβουλία Qualsip 21 τόνισε σε δηλώσεις του και ο Πρόεδρος του Marshall Islands Registry, Bill Gallagher σημειώνοντας ότι 13 από τις 26 σημαίες που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία το 2015, απώλεσαν την ιδιότητα του μέλους της το 2016, κάτι που δείχνει τα αυστηρά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι σημαίες που συμμετέχουν σε αυτήν. Μάλιστα όπως τόνισε το Marshall Islands Registry είναι η μοναδική σημαία από τις τρεις μεγαλύτερες (σε όρους χωρητικότητας) παγκοσμίως η οποία κατάφερε να διατηρήσει την συμμετοχή της στην Qualsip 21.
To Marshall Islands Registry απέσπασε τον τίτλο της σημαίας με τα περισσότερα εγγεγραμμένα δεξαμενόπλοια παγκοσμίως (σε όρους χωρητικότητας) από την σημαία της Λιβερίας η οποία πλέον αντιπροσωπεύει στόλο δεξαμενοπλοίων συνολικής χωρητικότητας 40,6 εκ. gt ενώ ακολουθούν οι σημαίες του Παναμά, της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ με 36,1 εκ. gt, 20 εκ. gt και 18,9 εκ. gt αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.