H BP ανακοίνωσε την παύση των ερευνών για νέα κοιτάσματα πετρελαίου...

H BP ανακοίνωσε την παύση των ερευνών για νέα κοιτάσματα πετρελαίου στις νότιες ακτές της Αυστραλίας

127
H BP ανακοίνωσε την παύση των ερευνών για νέα κοιτάσματα  πετρελαίου στις νότιες ακτές της Αυστραλίας

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη των ερευνών για την ύπαρξη κοιτασμάτων μαύρου χρυσού, η BP αναστέλλει τις εργασίες στον Μεγάλο Αυστραλιανό Κόλπο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, την οποία μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, καθότι δεν αναμένονται άμεσα ανταποδοτικά αποτελέσματα έναντι άλλων ερευνών που διεξάγει η εταιρεία σε άλλες περιοχές.
Η απόφαση αυτή αποτυπώνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πετρελαϊκές εταιρείες σε σχέση με τις έρευνες για την εύρεση νέων κοιτασμάτων, έτσι ώστε οι επενδύσεις τους να είναι οικονομικά ωφέλιμες.
Σύμφωνα με το Bloomberg oι έρευνες για νέα κοιτάσματα πετρελαίου παγκοσμίως έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της μεγάλης κάμψης των τιμών του μαύρου χρυσού σε συνδυασμό με την υπερπροσφορά. Οι επενδύσεις των πετρελαϊκών επιχειρήσεων αναμένονται να μειωθούν για 3η συνεχόμενη χρονιά το 2017, αγγίζοντας τα $65 δις. μειωμένα κατά 30% σε σχέση με το 2015.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.