Το Ριάντ εμμέσως πλην σαφώς επικρίνει τους στόχους της Τεχεράνης

Το Ριάντ εμμέσως πλην σαφώς επικρίνει τους στόχους της Τεχεράνης

45
Το Ριάντ εμμέσως πλην σαφώς επικρίνει τους στόχους της Τεχεράνης

O υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al- Falih δήλωσε ότι το Ριάντ δεν θα θέσει κανέναν συγκεκριμένο στόχο ως προς τα ανώτατα επίπεδα εξαγωγών αργού πετρελαίου της χώρας, αφού το Βασίλειο δεν στοχεύει σε μια συγκεκριμένη στρατηγική εξαγωγικών στόχων. Το Βασίλειο σύμφωνα με τον υπουργό επιθυμεί η παραγωγή μαύρου χρυσού της χώρας να βασίζεται στις ανάγκες των πελατών .
“Εμείς στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας δεν έχουμε συγκεκριμένους αριθμούς που θέλουμε να πετύχουμε. Η παραγωγή του βασιλείου ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών, είτε είναι εκτός ή εντός του βασιλείου. Η πολιτική της παραγωγής του βασιλείου θα διατηρήσει ένα επίπεδο ευθύνης” δήλωσε ο υπουργός Falih στο τηλεοπτικό κανάλι Al- Arabiya, εμμέσως πλην σαφώς επικρίνοντας τις προθέσεις και τους στόχους της Τεχεράνης.
Μιλώντας σε ΜΜΕ κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα, ο υπουργός Falih δήλωσε ότι παρά τις χαμηλές τιμές του αργού η ζήτηση για πετρέλαιο δεν αποτελεί έναυσμα για αγωνία, προσθέτοντας ότι η ζήτηση για το αργό στην Κίνα παραμένει εξαιρετικά ικανοποιητική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.