Τον Ιούνιο παραδίδεται το μεγάλο έργο- πρόκληση του Παναμά

Τον Ιούνιο παραδίδεται το μεγάλο έργο- πρόκληση του Παναμά

244
Τον Ιούνιο παραδίδεται το μεγάλο έργο- πρόκληση του Παναμά

Μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, οι αρμόδιες αρχές του Παναμά ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη ότι το ένα νέο κανάλι θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2016. Οι πολύμηνες καθυστερήσεις που προκάλεσαν εκνευρισμό, εντάσεις και εξωδικαστικές πιέσεις ήταν αποτέλεσμα ρωγμών που είχαν σχηματιστεί στο σκυρόδεμα των νέων και φιλόδοξων έργων διαπλάτυνσης του καναλιού.
Το κράτος του Παναμά θα αρχίσει οικονομικά να ‘επωφελείται’ από την επέκταση το 2017, αφού αναμένονται επιπλέον $ 1,4 δις σε έσοδα (30% περισσότερα από το προηγούμενα έσοδα).Τα έσοδα θα προέλθουν από τα τέλη που χρεώνει η αρμόδια κρατική αρχή για διέλευση από το κανάλι.

Το έργο είχε αρχικώς οριστεί να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014. Οι τεράστιες δυσκολίες που εμφανίστηκαν στα έργα κατασκευής και ολοκλήρωσης και ο εκνευρισμός της κυβέρνησης οδήγησε τις δύο πλευρές σε αναγκαστικό οικονομικό συμβιβασμό. Ο αρχικός προϋπολογισμός των 5,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, εκτινάχθηκε και οι κατασκευαστές απαίτησαν, με επιτυχία, επιπλέον $ 3,2 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.