Ορμητική η κινεζική παραγωγή μπαταριών λιθίου

Ορμητική η κινεζική παραγωγή μπαταριών λιθίου

39
Ορμητική η κινεζική παραγωγή μπαταριών λιθίου

Η Κίνα αναδεικνύεται ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μπαταριών λιθίου παγκοσμίως, καθώς ο βιομηχανικός τομέας παραγωγής αυτού του είδους μπαταριών αναπτύσσει αξιοσημείωτη δυναμική.

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική παραγωγή μπαταριών λιθίου της χώρας για το προηγούμενο έτος κατέγραψε αύξηση 25% σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με επίσημα κινεζικά στοιχεία.

Η συνολική παραγωγή μπαταριών λιθίου της Κίνας ξεπέρασε τις 940 γιγαβατώρες (GWh) το 2023, σύμφωνα με το κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Επισημαίνεται ότι η αξία της περσινής παραγωγής μπαταριών λιθίου ανήλθε γύρω στα $197 δισ., όπως καταγράφεται σε σχετικό δημοσίευμα του κινεζικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Xinhua.

Τονίζεται ότι οι κινεζικές εξαγωγές μπαταριών λιθίου το 2023 κατέγραψαν αύξηση άνω του 33% σε σχέση με το 2022, ανερχόμενες σε περισσότερα από $63 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.