«Βουτιά» στο Σουέζ… για εμπόριο και ναυτιλιακή κίνηση

«Βουτιά» στο Σουέζ… για εμπόριο και ναυτιλιακή κίνηση

71
«Βουτιά» στο Σουέζ… για εμπόριο και ναυτιλιακή κίνηση

Μείωση καταγράφει ο όγκος μεταφερόμενων εμπορευμάτων μέσω πλοίων στη Διώρυγα του Σουέζ, καθώς οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία συνεχίζονται, ωθώντας τη ναυτιλία στην εναλλακτική οδό γύρω από το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδος στην Αφρική.

Ειδικότερα, διεθνή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ετήσια μείωση 55% των διά θαλάσσης μεταφερόμενων εμπορευμάτων την εβδομάδα με πέρας τη 13η Φεβρουαρίου. Την ίδια ώρα, η αντίστοιχη μεταβολή για την εμπορευματική κίνηση γύρω από το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδος ήταν +75%.

Τα συγκεκριμένα δεδομένα δεν προκαλούν έκπληξη. Παρότι παραδοσιακά το 12% του παγκόσμιου εμπορίου διέρχεται από τη Διώρυγα του Σουέζ, τα γεγονότα των τελευταίων μηνών έχουν επιδράσει σημαντικά στα εν λόγω μεγέθη. Απότοκο μεταξύ άλλων είναι η σημαντικότατη μείωση της ναυτιλιακής κίνησης αλλά και η μείωση των εσόδων της Διώρυγας του Σουέζ, καίριου αιμοδότη της αιγυπτιακής οικονομίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.