Supramax και Capesize, κινητήριοι μοχλοί για τον BDI

Supramax και Capesize, κινητήριοι μοχλοί για τον BDI

92
Supramax και Capesize, κινητήριοι μοχλοί για τον BDI

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη μέρα ο βασικός δείκτης της ναυλαγοράς των bulk carriers BDI την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και πάνω από έναν μήνα.

Συγκεκριμένα, ο BDI διαμορφώθηκε στις 1.676 μονάδες (+44 μονάδες ή 2,7%) με την άνοδο της ναυλαγοράς των Capesizes και Supramax να αποτελεί οδηγό της συγκεκριμένης εξέλιξης.

Ο επιμέρους δείκτης των Capesizes κέρδισε 134 μονάδες ή 5,6% και διαμορφώθηκε στις 2.543 μονάδες, αριθμός που αποτελεί τον υψηλότερο των τελευταίων έξι εβδομάδων. Παράλληλα, ο δείκτης των Panamaxes διέκοψε το ανοδικό του σερί έντεκα συνεδριάσεων και διαμορφώθηκε στις 1.673 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 1,9%. Στα μικρότερα μεγέθη, ο δείκτης των Supramaxes κατέγραψε άνοδο για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Ιανουαρίου των 1.154 μονάδων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.